Mozello vai Shopify – kura e-komercijas platforma ir piemērotākā Tavam biznesam?

Bruno Veberis
Mozello vai Shopify – kura e-komercijas platforma ir piemērotākā Tavam biznesam?

Uzsākot biznesu internetā, viens no pirmajiem soļiem ir e-komercijas platformas izvēle. Piedāvājums ir ļoti plašs, ieskaitot Mozello, Shopify, WooCommerce, Wix, BigCommerce, Squarespace un daudzas citas e-veikala izstrādes platformas.

Īstās platformas izvēle var būt biedējošs lēmums. Tava e-veikala izveide prasīs daudz laika un resursu – ja pārāk vēlu atklāsi, ka izdarīji nepareizo izvēli un viss būs jāsāk no jauna citā platformā, Tavs uzņēmums no tā var pamatīgi ciest.

Nav vienas "labākās" platformas – tās visas atšķiras pēc funkciju daudzuma, sarežģītības un cenām. Nav viegli orientēties visu platformu piedāvājumos – it īpaši, ja interneta veikalu veido pirmoreiz. Lai Tev palīdzētu, esam sagatavojuši šo rakstu ar septiņiem jautājumiem, kas sev jāuzdod, izvēloties e-komercijas platformu. Par piemēru ņemsim Mozello un Shopify salīdzinājumu.

1. Cik daudz vēlies iesaistīties tehniskajos procesos?

Ja Tu interneta veikalu veido pats, viens no svarīgākajiem aspektiem ir platformas sarežģītība. Lai gan lielākai daļai mūsdienu e-komercijas platformu nav nepieciešamas programmēšanas iemaņas, tomēr dažas platformas ir tehniskākas iestatījumu un uzturēšanas ziņā nekā citas.

Daži tehniskie aspekti, kas jāņem vērā:

  • Hostings – katrs domēns (jeb Tava www. webadrese .com) ir kaut kur jānopērk un kaut kur jāuztur (tā pēc būtības ir vieta, kur tiek glabāti Tavi dati);
  • Uzturēšana – Tev būs jāatjauno domēns(-i), jāmaksā par maksājumu apstrādi, jālabo nelielas funkcijas, kas ik pa laikam sabojājas;
  • Mārketinga rīki – pievienojot tādas funkcijas kā uznirstošie logi vai uzsākot e-pasta mārketingu, tas viss būs jāuzstāda un jāiestata;
  • Dizains – mājas lapas izkārtojuma izmaiņām var būt nepieciešamas izmaiņas kodā.

Vispirms Tev ir jāsaprot, cik praktiski iesaistīts vēlies (un vari) būt, kad runa ir par vietnes tehnisko izveidošanu un uzturēšanu. Tas palīdzēs labāk saprast, kura platforma Tev ir vispiemērotākā.

Mozello piedāvā:

  • Platformu, kuras izmantošanai nav nepieciešamas nekādas tehniskās prasmes,
  • Iebūvētus mārketinga rīkus, kas neprasa īpašu uzstādīšanu.

Shopify piedāvā:

  • Bezgalīgi pielāgojamu platformu (ar koda palīdzību),
  • Iespēju integrēt tūkstošiem mārketinga rīku (taču tie ir jāizvēlas, jāpārbauda un jāinstalē).

2. Kādas maksājumu apstrādes iespējas vēlies piedāvāt (ja veido e-veikalu)?

Maksājumu apstrāde ir obligāta Tava e-veikala sastāvdaļa.

Ir daudz dažādu veidu, kā Tu vari pieņemt tiešsaistes maksājumus – no pirkumiem ar kredītkarti un PayPal darījumiem līdz tiešajiem bankas pārskaitījumiem un pielāgotām API integrācijām.

Atkarībā no Tava e-veikala piedāvājuma un Tavu pircēju vajadzībām, Tev var būt piemērotāka viena vai otra platforma.

Gan Shopify, gan Mozello piedāvā visas standarta maksājumu iespējas, piemēram, Paypal, Paysera un karšu maksājumus (izmantojot tādas platformas kā Stripe un Braintree). Tomēr tās atšķiras, kad runa ir par specifiskām maksājumu iespējām.

Mozello piedāvā:

  • Karšu maksājumus caur virkni maksājumu apstrādes servisu (piemēram, Stripe, Braintree u. c.),
  • Maksājumus caur interneta banku vai karti (Swedbank, SEB, Luminor, LHV, Urbo u.c.),
  • Uz rēķiniem balstītus maksājumus visā pasaulē,
  • Apple Pay, Google Pay (izmantojot Tevis izvēlētos maksājumu apstrādes servisus),
  • Vairākus nišas maksājumu apstrādes servisus (Klix, Exactly, Decta, MakeCommerce u.c.),
  • API risinājumus.

Shopify piedāvā:

  • Shopify maksājumus (pieejami tikai dažās valstīs) ar komisijas maksu Shopify servisam,
  • Nav tieši pieejami maksājumi no konta uz kontu,
  • Amazon Pay, Apple Pay, Meta Pay maksājumus,
  • 100+ nišas maksājumu apstrādes servisus.

Svarīgi zināt

Dažādiem maksājumu apstrādātājiem ir atšķirīgas apmaksas politikas. Lielākā daļa no tiem iekasē komisijas maksu neatkarīgi no tā, kuru e-komercijas platformu izmantojat. Tā tiek aprēķināta papildus veikala ieņēmumu procentiem, tāpēc pārliecinies, ka saproti kopējo savu izmaksu summu (Shopify iekasē 2,9% no veikala ieņēmumiem, Mozello neiekasē maksu atkarībā no ieņēmumiem).

Gan Shopify, gan Mozello ļauj viegli iestatīt maksājumu apstrādi, tomēr Mozello piedāvā lielāku brīvību, izvēloties maksājumu apstrādes servisu un populārākās vietējās iespējas maksājumiem caur interneta banku. Izvēloties platformu, pārbaudi maksājumu apstrādes piedāvājumu Tavā reģionā un prasības, lai to iestatītu un palaistu.

3. Cik daudz mārketinga funkciju Tev nepieciešams?

Attiecībā uz mājas lapas izveidi, ir divu veidu cilvēki:

  • Tie, kuri vēlas pilnībā kontrolēt katru sīkumu (un ir gatavi tam veltīt laiku, pūles un naudu),
  • Tie, kuri vienkārši vēlas, lai lapa darbotos bez problēmām.

Ja Tu esi pirmā tipa lietotājs, Tev ir nepieciešams mājas lapas veidotājs ar neierobežotām iespējām. Šim nolūkam vispiemērotākais ir Shopify, kuru var pielāgot ar lapas koda palīdzību. Shopify sniedz piekļuvi aplikāciju tirgus platformai ar tūkstošiem integrāciju, kuras var rūpīgi pētīt un izvēlēties piemērotāko.

Ja esi otrā tipa lietotājs, Mozello piedāvātais vienkāršības un funkcionalitātes apvienojums varētu būt labākais risinājums, lai Tu iegūtu vēlamo rezultātu bez pārmērīgas izpētes un individuāla mārketinga rīku klāsta veidošanas. Ja Tev radīsies kādas specifiskas vajadzības, Mozello, līdzīgi kā Shopify, arī ir iespēja ievietot savu kodu.

Jo, galu galā, Mozello piedāvā visas pamatfunkcijas, kas nepieciešamas e-komercijas biznesa vadīšanai: neierobežota produktu skaita pievienošanu, produktu variantu (piemēram, dažādu krāsu vai izmēru) izveidi un pārdošanu, atlaižu kodus, digitālo produktu pārdošanu, fizisko produktu pārdošanu, piegādes veidu integrācijas, transakciju e-pasta vēstules utt. Kā arī, Tu vari integrēt populārākos piegādes pakalpojumu sniedzējus (piemēram, DHL, DPD, Omniva, Venipak un citus) pa tiešo savā interneta veikalā.

Mozello piedāvā:

  • Visas svarīgākās pamatfunkcijas bez papildu maksas,
  • Vienkārši lietojamu uzlecošo logu rīku īpašajiem piedāvājumiem un atlaižu kodiem,
  • Iebūvētu e-pastu ievākšanas platformu,
  • Pamata SEO vajadzības tiek nodrošinātas bez programmēšanas,
  • Vienkārši pievienojamu Google Analytics rīku un Facebook Pixel integrācijas.

Shopify piedāvā:

  • 8,000+ rīkus aplikāciju tirgū,
  • Iespēju pielāgot savu mārketinga rīku klāstu,
  • Vairums rīku ir maksas un prasa uzstādīšanu,
  • SEO uzstādījumiem var būt nepieciešama programmēšana.

4. E-veikala dizaina izstrāde - vai vēlies tajā iesaistīties vai Tev vienkārši vajag funkcionālu lapu?

Kad sāc darbu pie savas mājas lapas dizaina, ņem vērā dažus svarīgus apsvērumus.

  • Vai Tev ir konkrēta, specifiska vīzija par to, kā jāizskatās Tavai mājas lapai?
  • Vai esi gatavs algot dizaineru?
  • Vai esi gatavs algot programmētāju individuāla dizaina īstenošanai?

Ja uz visiem jautājumiem atbildēji apstiprinoši, tad Shopify pielāgojamība būs piemērota Tavam mājas lapas projektam.

Turpretī, ja Tev nav iespējas ieguldīt apjomīgus resursus, lai izveidotu dizainu no nulles (un, hei, varbūt tas arī nav nepieciešams!), tad varbūt Tev jāizvēlas Mozello viegli lietojamais dizaina redaktors ar iepriekš sagatavotiem lapas šabloniem un vienkāršu lapas konstruktoru.

Vari izvēlēties uzrunājošu dizainu, mainīt izkārtojumu, pievienojot dažādus satura blokus, izvēlēties krāsas, fontus, fonus, pievienot attēlus, pielāgot pārklājumus u.c.

Izvēlies no desmitiem krāsu, toņu (vai izveido savus) un fontu. Spēlējies ar Lego-stila satura blokiem, lai izveidotu dizainu un izkārtojumu, kas vislabāk atbilst Tavas lapas un uzņēmuma identitātei.

Bonuss

Mozello dizaina tēmu jebkurā brīdī vari mainīt, turpretī Shopify gadījumā pēc tēmas izvēles to mainīt vairs nevarēs.

5. Vai Tu rēķinies ar klientu servisa pieejamību?

Ne vienmēr viss notiek pēc plāna, jo īpaši, ja ir iesaistītas tehnoloģijas ar daudziem mainīgajiem. Un ne visiem ir nepieciešamās prasmes, lai raktos internetā un meklētu risinājumus tehniskām problēmām.

Šādos brīžos klientu atbalsta loma kļūst ļoti būtiska.

Lai gan abās platformās ir biežāk uzdoto jautājumu sadaļa un skaidrojoši video, tām ir atšķirības attiecībā uz individuālo atbalstu.

Mozello piedāvā:

  • Klientu atbalsta e-pastu,
  • Telefonisku atbalstu,
  • Draudzīgus klientu servisa pārstāvjus (cilvēkus),
  • Atbildes diennakts laikā (parasti ātrāk).

Shopify piedāvā:

  • Nav norādīts klientu atbalsta e-pasts,
  • Klienta atbalstu nodrošina čatbots,
  • Ņemot vērā lielo pieprasījumu skaitu, atbilžu sniegšana aizņems ilgāku laiku un atbalsta darbinieki, visticamāk, nevarēs iedziļināties Tavā problēmā.

Vērts pieminēt

Mozello ir veidots tā, ka nav nepieciešamas tehniskās prasmes, lai izveidotu un uzturētu mājas lapu, kas samazina nepieciešamību vērsties pie klientu atbalsta.

6. Cik liels sākuma kapitāls Tev ir pieejams?

Jebkura mājaslapa būs saistīta ar izmaksām. Tas ir īpaši svarīgi mazajiem uzņēmumiem, kas vēl tikai sāk savu darbību un kam vēl nav stabilas ienākumu plūsmas.

Šādos gadījumos ir būtiski saprast, kādi būs Tavi ikmēneša maksājumi par vietnes uzturēšanu. Šeit ir uzskaitītas dažas izmaksas, kas veido mājas lapas uzturēšanas maksu:

7. Vai vēlies, lai Tavs veikals būtu pieejams vairākās valodās?

Angļu valoda ir kļuvusi par e-komercijas pasaules universālo valodu, taču patiesībā tikai 18% pasaules iedzīvotāju runā angliski. Attiecībā uz pārējo pasauli, ir saprātīgi pieņemt, ka cilvēki izvēlas iepirkties dzimtajā valodā. Piedāvājot sava veikala saturu dažādās valodās, Tu vari krietni audzēt savu potenciālo pārdošanas apjomu.

Atšķirībā no Shopify un citām e-komercijas platformām, Mozello pēc noklusējuma piedāvā e-veikalus dažādās valodās. Shopify ir daudz lokalizācijas lietotņu, ko var instalēt, taču tās ir saistītas ar papildu soļiem un, iespējams, arī papildu izmaksām.

Valodas var viegli pievienot, un Tava e-veikala lietotājiem būs ērti pieejama vēlamās valodas izvēlne.

Nesteidzies un izmēģini dažādas platformas

Iespējams, ne Mozello, ne Shopify nav tas, ko Tu meklē. Tas nekas – Tev ir neskaitāmas izvēles iespējas, un tagad Tu labāk zināsi, ko meklēt. Ja iespējams, pirms gala izvēles izdarīšanas izmēģini dažādas platformas, lai atrastu sev vispiemērotāko risinājumu.

Tāpēc Mozello piedāvā bezmaksas versijuSpied šeit - izmēģini un uzzini, vai Mozello ir platforma Tavam biznesam!