5 ieteikumi spēcīgu bloga rakstu izveidei

Bruno Veberis
5 ieteikumi spēcīgu bloga rakstu izveidei

Internetā ik pa laikam klīst baumas, ka blogošana ir mirusi, lai gan realitāte bieži vien parāda pretējo. Blogošana aizvien ir viens no efektīvākajiem veidiem kā kļūt sadzirdētam, sniegt vērtīgu saturu lasītājam, nodrošināt apmeklētaju plūsmu mājas lapā, pozicionēt savu zīmolu kā zinošu savā jomā un uzlabot uzņēmuma mājas lapas SEO.

Ja esi domājis par bloga veidošanu, uzņēmuma bloga sadaļas attīstīšanu, tad esi īstajā vietā. Zemāk būs 5 ieteikumi kā nonākt pie efektīva bloga raksta.

1. Izveido virsrakstu kā vilinošu un neatvairāmu ēsmu

Tavam bloga virsrakstam ir jābūt pamanāmam, tam jāspēj būt spēcīgākam par visu citu, kas tajā brīdī cīnās par ekrāna pusē esošā cilvēka uzmanību. Ja tas tā nenotiks, tad Tavs saturs tiks palaists garām un netiks izlasīts. Darbs vējā..

Kādu laiku atpakaļ izveidojām rakstu par efektīvu bloga virsrakstu veidošanu - spied, lai lasītu.

2. Velti īpašu uzmanību ievadam

Cilvēks atvēra Tavu rakstu. Lieliski, bet tagad tālākais uzdevums ir noturēt viņa uzmanību, lai viņš viņu arī izlasītu.

To vai nu izdarīs vai neizdarīs pirmie Tevis rakstītie teikumi. Bloga apmeklētājs pēc tiem uzreiz sapratīs vai gribēs lasīt tālāk vai nē. Ar pirmo rindkopu Tu noteiksi tālako toni un rezultātu.

Ļoti svarīga lieta ir neaizrauties. Cilvēkiem mūsdienās trūkst uzmanības un pacietības. Mēģini ievadu rakstīt īsāku un tiešāku, lai nepazaudētu un neaizbaidītu lasītāju jau pašā sākumā.

3. Izmanto attēlus

Attēli bloga postam kalpos kā dekoratīva, bet papildinoša odziņa, kura lasītājiem kalpos kā atslodze no teksta. Ne velti reizēm saka, ka attēls spēj pateikt vairāk kā tūkstoš vārdu.

Vienīgi atceries, ka izmantotajiem attēliem ir jāizskatās kvalitatīviem nevis miglainiem, pikseļainiem un tādiem, kuros neko nevar saskatīt. Viss vizuālais materiāls, kuru izmantosi tiks associacēts ar Tevi un uzņēmumu.

4. Kvalitāte pārspēj kvantitāti

Mūžīgais jautājums - Īsāk vai garāk?

Manuprāt pareizā atbilde ir - kvalitatīvāk. Tas ir tā pat kā ar filmu vai seriālu - ir filma 3 stundu garumā, kurā būs kvalitatīvs un saistošs saturs un cilvēks noskatīsies to no sākuma līdz beigām, bet, reizēm būs seriāls 20 minūšu garumā, kuru gribēsies izslēgt pēc pirmajām minūtem. Ar bloga rakstīšanu ir līdzīgi. Ja vari pateikt īsāk un precīzāk, tad iespējams nav nepieciešams izplūst.

5. Turpini, turpini un vēlreiz turpini

Ieteikumi Tev palīdzēs, bet tikai neatlaidīga darbība pakāpeniski uzlabos un pieslīpēs Tavus rezultātus. Gandrīz visi pirmie mēģinājumi parasti nav tie spīdošākie, bet ar kaut ko ir jāsāk. Tādēļ nepadodies un raksti, raksti, raksti līdz rezultāti atnāks.

Esi gatavs parādīt savas prasmes? Izveido savu blogu bez maksas jau šodien.