6 veidi, kā iegūt pircēju uzticību internetā

Bruno Veberis
6 veidi, kā iegūt pircēju uzticību internetā

Nav noslēpums, ka lielai daļai cilvēku, kas iepērkas internetā, liela nozīme ir tam, vai viņi jūtas droši par pašu mājas lapu un uzņēmumu, no kura plāno iegādāties produktu. Izveidot interneta veikalu šodien ir vienkāršāk nekā jebkad agrāk, bet panākt, lai cilvēki tiešām uzticas un izdara pirkumu, var būt galvenā robeža starp prikumu un zaudētu klientu.

Tādēļ, lai palīdzētu, šeit būs 6 ieteikumi, kā veicināt uzticības un drošības sajūtu Tava interneta veikala apmeklētājiem:

1.Izveido skaistu un kvalitatīvu pamatu (mājas lapu)

Pirmais solis ir izveidot savu mājas lapu / interneta veikalu. Savukārt, kad jau izvieto lapā savu lielisko produktu, tad svarīgi ir parūpēties, lai tas izskatās maksimāli skaisti un rada kvalitātes sajūtu. Skaistas un kvalitatīvas bildes līdz ar labiem produktu aprakstiem kalpos kā labs pamats.

Otrais solis ir parūpēties par to, lai lapa ir pārskatāma un ir vienkārši gan to pārlūkot, gan veikt pirkumu.
Tas apmeklētājiem radīs sajūtu, ka Tavs veikals ir kvalitatīvs un nopietns, kas sagraus daļu no nedrošības sajūtas.

Trešais solis ir to visu papildināt ar skaidru un kvalitatīvu ziņu, ko vēlies nodot apmeklētājam. Papildinot to ar skaidriem aicinājumiem izdarīt konkrētu rīcību (CTA, call-to-action).

2.Izvieto un publicē klientu atsauksmes

Kad viss iepriekšējais ir paveikts un Tev jau ir daži vai vairāki apmierināti klienti, tad ir laiks parādīt to arī citiem. Atvēli savā lapā vietu klientu atsauksmēm. Protams, ir svarīgi, lai tie ir īsti cilvēki un patiesi klienti, nevis, kā praksē redzēts, mākslīgi izveidoti. Esi īsts!

Tas Tava interneta veikala apmeklētājiem apliecinās - kāds jau ir izdarījis pirkumu, uzticējies, un viss bija tiešām labi. Līdz ar to tiks veicināta arī uzticība un stimulēta rīcība.

Ne velti mūsdienās ļoti daudzi, pirms iegādājas produktu, meklē internetā komentārus un atsauksmes no citiem klientiem. Tādēļ neliec meklēt, bet padari tās pieejamas uzreiz.

3.Atbildi uz klienta jautājumu pirms viņš to uzdod

Iespējams, Tev liekas, ka viss ir skaidri saprotams, vienkāršs un nekādi jautājumi vairs nevar būt, bet pēc pieredzes var teikt, ka vienmēr būs apmeklētāji, kuriem tas tā nemaz neliekas.

Iegūsti uzticību un parādi, ka esi vienu soli priekšā savam klientam. Izveido savā mājas lapā / interneta veikalā sadaļu “Biežāk uzdotie jautājumi”. Tas palīdzēs viņiem atrast atbildes un justies droši par pirkuma veikšanu.

4.Esi pieejams brīžos, kad tas nepieciešams

Neslēpies un parādi, ka esi atvērts komunikācijai. Tas arī radīs uzticības un drošības sajūtu. Izveido mājas lapā kontaktu sadaļu, kurā ir pieejami dažādi veidi, kā ar Tevi var sazināties un atrast (telefona nr., e-pasta adrese, aizpildāma saziņas forma, karte).

Visas atbildes tomēr nevar paredzēt un, iespējams, klientam ir radusies kāda neskaidrība pirkuma procesā. Šādos gadījumos, nesaņemot ātru atbildi, visticamāk, klients neizdarīs pirkumu un būs ieguvis negatīvu pieredzi, kuras dēļ neatgriezīsies, vai vēl sliktāk - nodos šo negatīvo pieredzi tālāk. Labs risinājums ir tiešsaistes saziņas iespēja (Live-chat) ievietošana mājas lapā.

Cilvēks, saņemot ātru risinājumu, zinās, ka viņam palīdzēs un viņš var paļauties, ka viss ir kārtībā.

5.Runā par to, ko dari un zini

Velti laiku, lai rakstītu un runātu par to, ko tu dari un piedāvā. Kādēļ? Tas parādīs to, ka esi lietpratējs savā jomā, un radīs ne tikai autoritātes sajūtu, bet arī lielāku uzticības un drošības sajūtu klientam. Lielisks risinājums šim nolūkam ir bloga sadaļa mājas lapā.

Atceries - blogošana un “runāšana” nav tieša pārdošana! Esi noderīgs saviem klientiem un mājas lapas apmeklētājiem. 

6.Esi sociāls

Situācija krietni uzlabojas, bet aizvien ir uzņēmumi, kas sociālos tīklus atstāj pēdējā plānā. Realite ir tāda, ka mūsdienās sociālo tīklu klātbūtne un aktivitāte ir ļoti nozīmīga. Tie sniedz iespēju ne tikai komunicēt, bet arī parādīt, ka esi īsts, un gandrīz vai norāda uz tavu kvalitāti un statusu.

Piemēram, apmeklējot interneta veikala sociālo tīklu lapu, kurai ir 2000+ sekotāji un redzama regulāra aktivitāte, potenciālais pircējs noteikti jutīsies drošāk par pirkuma veikšanu un kvalitāti nekā tad, ja apmeklētu interneta veikala sociālā tīkla profilu, kur ir 50 sekotāji un gandrīz nekāda aktivitāte.

Atceries - sociālie tīkli nav tīra pārdošana. Tie ir komunikācijas un saistošas informācijas platforma.

Esi gatavs pārādīt saviem lapas apmeklētājiem, ka viņi var droši iegādāties Tavu lielisko produktu un uzticēties, ka viss būs labi?